Dosar penal pentru contrabandă de ţigări

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit pe numele unui cetăţean român dosar penal pentru contrabandă, bărbatul fiind descoperit ieri la PTF Rădăuţi Prut. Deşi avea ascunse în autoturism doar 48 pachete de ţigări, tânărul a fost surprins pentru a doua oară încercând să introducă în ţară ţigări prin sustragere de la controlul vamal, iar potrivit prevederilor legale această faptă constituie infracţiunea de contrabandă.

În data de 13.02.2011, în jurul orelor 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Valentin D., de 23 de ani, la volanul unui autoturism marca Opel înmatriculat în România.
La controlul efectuat de către echipa mixtă de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali au fost descoperite ascunse în schimbătorul de viteză al autoturismului şi în roata dreapta spate 48 pachete ţigări marca Monte Carlo, cu timbru R. Moldova, în valoare de 413 lei. Bărbatul a declarat că ţigările urmau a fi comercializate în localitatea Dorohoi. Motivat de faptul că Valentin D. a fost descoperit ieri pentru a doua oară cu produse din tutun pe care urma să le introducă în România prin sustragere de la controlul vamal, acestuia i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de “contrabandă” constând în introducerea în sau scoaterea din ţarã, de douã ori în decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacã valoarea în vamã a bunurilor sau a mãrfurilor sustrase este mai micã de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai micã de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mãrfuri şi “evaziune fiscală” constând în ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile. Dosarul urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: