Teren de tenis acoperit cu balon la USAMV Iaşi

Pe lângă sala de fitness, sauna, terenurile de fotbal cu gazon sintetic şi noctură, studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi se vor bucura şi de avantajele terenului de tenis de câmp acoperit cu balon presostatic. Acesta reprezintă ultima investiţie a instituţiei de învăţământ superior la baza sportivă din campusul studenţesc.
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară are în momentul de faţă una dintre cele mai moderne şi complexe baze sportive Iaşi incluzând, mai nou, şi terenul de tenis acoperit cu balon presostatic, investiţie realizată din veniturile proprii şi finalizată la sfârşitul anului trecut. Suprafaţa terenului este acoperită cu un covor sintetic având o grosime de 2 centimetri, înălţimea balonului de 7 metri şi iluminare artificială.
Desfăşurarea orelor de educaţie fizică şi sport, cursuri de tenis cu studenţii Universităţii, pregătirea tinerilor din componenţa lotului de tenis de câmp ai USAMV Iaşi sunt principalele activităţi desfăşurate pe terenul de tenis acoperit. De asemenea, cadrele didactice şi salariaţii pasionaţi de sportul alb vor putea utiliza baza la cerere.
Printre avantajele principale pe care le aduce balonul presostatic, amintim practicarea tenisului de câmp cu scop recreativ şi de performaţă pe orice fel de vreme şi prelungirea vieţii de utilizare a suprafeţei de joc.

Explicaţie tehnică
Presostructura este susţinută şi stabilizată la poziţie datorită prezenţei unei suprapresiuni în interiorul structurii, presiune obţinută prin introducerea de aer produs prin intermediul unui generator principal, generator ce se găseşte în imediata vecinătate a presostructurii. Acest generator are şi rolul de a încălzi presostructura prin legarea la el a unui injector ce poate funcţiona atât pe combustibil lichid cât şi pe combustibil gazos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: