Acelasi autoturism, acelasi conducator auto, dar alt loc de ascundere a tigarilor si o lucrare penala

Politistii de frontiera si inspectori vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat 3.780 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova, care fusesera ascunse in portierele aceluiasi autoturism in subwoofer-ul caruia cu doar o saptamana in urma fusesera descoperite 2.200 tigari de contrabanda.

In data de 18 februarie a.c., in jurul orelor 21.15 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, la controlul pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Costel C., in varsta de 30 de ani, conducand un autoturism marca Audi, de culoare alba, inmatriculat in judetul Iasi.

In urma controlului efectuat echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit ascunsa si nedeclarata in portierele autoturismului, cantitatea de 3.780 tigarete diferite marci cu timbru de acciza Republica Moldova.

Conform legislatiei in vigoare, inspectorii vamali au dispus ridicarea tigaretelor si retinerea autovehicului in vederea confiscarii, deoarece acesta avea modificari structurale in vederea ascunderii tigarilor de contrabanda.

Intrucat in data de 12 februarie a acestui an a mai fost depistat in Punctul de Trecerea a Frontierei Sculeni incercand sa introduca ilegal tigari in Romania, conform legislatiei in vigoare (art.270, alin.2, lit. b , O.U. 54/2010 constituie infractiune: introducerea in sau scoaterea din tara, de doua ori in decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, daca valoarea in vama a bunurilor sau a marfurilor sustrase este mai mica de 20.000 lei in cazul produselor supuse accizelor si mai mica de 40.000 lei in cazul celorlalte bunuri sau marfuri) politistii de frontiera au intocmit barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: