Copiii unei grădiniţe din Iasi îşi vând mărţişoarele pentru că vor în jur mai mult verde!

Preşcolarii grupei “Românaşii” ai Grădiniţei “Sfântul Sava” din Iaşi îşi vând mărţişoarele şi felicitările în cadrul unui proiect ecologic. Deoarece vor în jur mai mult verde, copiii procură astfel fonduri pentru a-şi împodobi cu flori ferestrele sălii de curs. “Românașii” îşi doresc un mini-laborator verde și au nevoie mai întâi de seminţe, pământ, lopăţele şi vase speciale. În primăvară, şi-au propus să planteze răsadurile la ferestre, în jardiniere. Dacă vor strânge suficienţi bani, vor amenja şi micul spaţiu din curte, cel aflat sub ferestrele sălii de curs, și vor ecologiza un anumit perimetru din Iași.

Frunzele, paiele şi florile presate, seminţele, penele, melcii şi scoicile, grafitul cerat și colorat, lemnul rămas de la creioanele ascuţite, dar şi produsele reciclabile (hârtie, resturi textile, plastic etc.) au devenit materia primă cu care micii artişti îşi manifestă din plin creativitatea, în aceste zile, în eco-atelierul grupei denumit “Mărţişor”.

“Iubeşte natura!” este numele proiectului coordonat de educatoarele “Românașilor”, Liliana Tirel şi Ana Ailincăi, conceput cu scopul de a sensibiliza mai ales preşcolarii și părinţii acestora privind necesitatea de a trăi, juca şi învăţa într-un mediu curat. Cei 3 R (Redu consumul! / Reutilizează! / Reciclează!) sunt vizaţi în proiect, iar ca motto a fost ales cel al Concursului Naţional ,,Şcoli pentru un viitor verde” (,,Verdele este mai mult decât o culoare, este un mod de viaţă!”), desfăşurat până pe 29 mai 2011, la care au subscris şi “Românaşii” cu propriul proiect ecologic.

De asemenea, “Iubeşte natura!” are ca scop şi formarea competenţelor antreprenoriale ale preşcolarilor pentru obţinerea unui buget necesar activităţilor ecologice. Parteneriatului cu părinţii şi educatorii, “Românaşii” speră să li se alăture ONG-uri locale sau reprezentanţi ai societăţii civile pentru ca în jurul tuturor să fie mai mult verde.

“Românașii Ecologici Iași” este numele contului de Facebook recent deschis de prichindeii de la Grădiniţa “Sfântul Sava” pentru a-și expune spre vânzare o parte dintre mărțișoare și felicitări. Meșterite împreună cu educatorii, dar și cu părinții, eco-simbolurile care vestesc primăvara trag un semnal de alarmă în privința mediului înconjurător în care vor să trăiască “Românașii”!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: