« Despre consumul de droguri: factori şi implicaţii »

În ziua de 24 februarie a.c., începând cu ora 10.30, în cadrul Penitenciarului Iaşi se va desfăşura o activitate în parteneriat cu un grup de elevi din cadrul Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi” Iaşi, activitate ce urmăreşte conştientizarea persoanelor private de libertate şi elevii implicaţi în proiect cu privire la pericolul reprezentat de consumul de droguri licite şi ilicite.
Incidenţa din ce în ce mai mare a consumului de substanţe etnobotanice ridică din ce în ce mai multe probleme. Consumul duce, dincolo de pericolul în sine reprezentat de dependenţă, la desfăşurarea unor comportamente de risc precum: relaţii sexuale neprotejate care cresc riscul infectării cu boli cu transmitere sexuală, desfăşurarea de comportamente violente, sedentarism şi alimentaţie nesănătoasă, activitate infracţională, conduite autolitice şi ideaţie suicidară, etc.
Scopul final al activităţii este dezvoltarea unei atitudini prosociale şi a comportamentului responsabil, precum şi motivarea tinerilor în găsirea unor soluţii pentru evitarea consumului de droguri, de orice fel.
Manifestarea are ca principale obiective înţelegerea participanţilor la activitate a dimensiunilor în plan fizic şi social ale fenomenului de dependenţă, identificarea consecinţelor consumului de droguri asupra relaţiilor interumane, precum şi asimilarea de cunoştinţe referitoare la gravitatea fenomenului şi a riscului comportamental dependent de consum de substanţe psihoactive şi avantajele prevenirii acestora.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: