4 luni, 4 lucrari penale, 4 infractiuni, un singur OM

Politistii de frontiera au intomit lucrare penala unui iesean care avea ascunse pe corp tigari, cu timbru de acciza Republica Moldova, caruia i-au mai fost intocmite anterior alte trei lucrari penale pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.In data de 25 februarie a.c., s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, la controlul pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare in Romania, ieseanul Iulian C., in varsta de 39 de ani, pasager intr-un autocar marca Mercedes, de culoare gri, inmatriculat in Republica Moldova, care efectueaza curse regulate pe relatia Chisinau – Iasi..
In urma controlului amanuntit efectuat echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit ascunsa, pe corpul barbatului si intr-o mapa apartinand acestuia, in scopul sustragerii contralului cantitatea de 250 tigarete marca “Plugarul” cu timbru de acciza Republica Moldova.
Conform legislatiei in vigoare, inspectorii vamali au dispus ridicarea tigaretelor in vederea confiscarii.
Barbatului i s-au mai intocmit anterior alte trei lucrari penale pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, prima in luna noiembrie a anului trecut, iar ultima in data de 14 februarie a anului curent.
Intrucat cel in cauza a mai fost depistat in Punctul de Trecerea a Frontierei Sculeni incercand sa introduca ilegal tigari in Romania, conform legislatiei in vigoare (art.270, alin.2, lit. b , O.U. 54/2010 constituie infractiune: introducerea în sau scoaterea din ţară, de două ori în decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mică de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai mică de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri) politistii de frontiera au intocmit barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Reclame

One response to this post.

  1. Posted by simplu: eu on februarie 28, 2011 at 12:17 pm

    o fi 4 cu ghinion?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: