Destituirea din politie a politistului responsabil cu gestionarea bunurilor din camera de corpuri delicte

La inceputul lunii octombrie 2010 inspectorul sef a dispus efectuarea unui control la camera de corpuri delicte a institutiei, ocazie cu care au fost depistate unele disfunctii in tinerea gestiunii.

Ca urmare a celor constatate a fost infiintata o comisie pentru inventarierea bunurilor, s-au facut verificari incrucisate a datelor din documentele existente la nivelul institutiei cu date existente in documentele antrepozitarilor autorizati care, au preluat cantitati de tigari pentru distrugere, reesind o diferenta de aproximativ 200.000 de pachete de tigarete.

Avand in vedere cele constatate a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in incrisuri oficiale, uz de fals si delapidare, ce a fost inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi pentru solutionarea justa a cauzei.

Ca urmare a finalizarii cercetarii prealabile si a consultarii Consiliului de Disciplina, s-a propus sanctionarea politistului responsabil cu gestionarea bunurilor din camera de corpuri delicte cu destituirea din politie.

Conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi a aprobat aplicarea acestei sanctiuni, fiind emisa in data de 25 februarie dispozitie in acest sens.

In conditiile in care politistul nu va contesta, in termenul legal de 5 zile, sanctiunea va fi pusa in aplicare prin intrerupera raporturilor de serviciu cu institutia

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: