Plase monofilament in valoare de 37.897 lei descoperite in trenul accelerat „Prietenia”

Politistii de frontiera impreuna cu inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi- feroviar au depistat in vagonul restaurant al trenului accelerat 401- „Prietenia”- care circula pe Chisinau-Bucuresti 100 plase monofilament. In data de 01.03.2011, politistii de frontiera ieseni impreuna cu inspectorii vamali, din cadrul Punctului de Trecere a Fronterei Iasi – feroviar pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice au organizat un control amanuntit la vagoanele trenului accelerat care circula pe relatia Chisinau-Bucuresti.
In urma controlului efectuat asupra vagonului restaurant, au fost descopeite 100 bucati plase monofilament (40 plase cu lungimea de 50 m, latimea de 1,80 m si dimensiunea ochiului de 4 cm, 60 plase cu lungimea de 50 m, latimea de 1,80 m si dimensiunea ochiului de 5 cm).
In urma cercetarilor s-a stabilit ca plasele apartin responsabilului vagonului restaurant Fiodor M., cu cetatenie romana si moldoveneasca, in varsta de 43 de ani.
Barbatul a declarat ca a primit plasele de la un cetatean moldovean in Chisinau pentru a le transporta in municipiul Bucuresti unde trebuia sa le predea unui barbat.
Autoritatea vamala a dispus ridicarea bunurilor in valoare de 37.897,20 in vederea confiscarii .
Politistii de frontiera au intocmit celui in cauza lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de „producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa tip monofilament” urmand a fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi in vederea luarii masurilor legale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: