“Scrisori despre libertate”

Profesorii de la Şcoala de Arte şi Meserii nr. 41 din cadrul Penitenciarului Iaşi, în colaborare cu Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” vor realiza în data de 02.03.2011, începând cu ora 12.00, o activitate în cadrul căreia vor fi premiate scrisorile realizate de către elevii celor două şcoli despre libertate, ocazie cu care tinerii din penitenciar vor prezenta şi un moment artistic – scenete de teatru cu prezentarea tradițiilor și a semnificațiilor pe care le are mărțișorul.
O componentă importantă a acestui proiect este educația juridică și prevenirea delincvenței, adresată pe de o parte elevilor de la şcolile din şcolile de masă, iar pe de altă parte, pentru elevii din penitenciar, interesul se deplasează pe o componentă particulară: prevenirea recidivei.
Contactul nemijlocit și controlat cu mediul de detenție și cu persoanele aflate în această situație poate avea un impact puternic asupra percepției tinerilor din cadrul Liceului Teoretic ”Vasile Alexandri”. Pe de altă parte, contactul cu tinerii aflați în libertate poate avea un efect stimulativ asupra motivației pentru schimbare și dezvoltare individuală a persoanelor private de libertate.
Prin acest proiect, inițiatorii au în vedere, pe de o parte, modificarea viziunii pe care o au elevii din penitenciar asupra vieții și asupra lumii. Astfel, avem în vedere, în primul rînd, evitarea recidivei prin creșterea respectului de sine și prin prețuirea unor valori morale care să fie asimilate autentic: bine, frumos, adevăr. În acest sens, avem în vedere ameliorarea comportamentului pe care îl au elevii și motivarea acestora pentru a-și reconstitui un sistem de valori.
Tinerii implicați în proiect își vor putea forma o percepție realistă asupra conceptului de libertate, vor exprima opinii proprii cu privire la asumarea libertății și vor putea manifesta atitudini favorabile luării unor decizii optime pentru dezvoltarea personală.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: