Banchete capitonate cu tigarete

Politistii de frontiera impreuna cu inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi- feroviar au depistat in trenul accelerat 401 care circula pe relatia Chisinau-Bucuresti, ascunse in banchete 23.220 tigarete, diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova.

In data de 05.03.2011, politistii de frontiera ieseni impreuna cu inspectorii vamali, din cadrul Punctului de Trecere a Fronterei Iasi – feroviar pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, au organizat un control amanuntit la vagoanele trenului accelerat 401 care circula pe relatia Chisinau-Bucuresti.

In urma controlului efectuat asupra vagonului numarul 1 in cusetele 4 si 5, a fost descoperita interiorul a trei banchete ascunsa si nedeclarata, cantitatea de 12.760 de tigarete marca Pall Mall, cu timbru de acciza Republica Moldova.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca tigarile apartin insotitorului de vagon, Igor M., cu cetatenie moldoveneasca, in varsta de 37 de ani.

In urma controlului efectuat asupra vagonului numarul 5 in cuseta 3, a fost descoperita in interiorul a doua banchete ascunsa si nedeclarata, cantitatea de 10.460 tigarete marcile Winston si Pall Mall cu timbru de acciza Republica Moldova.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca tigarile apartin insotitorului de vagon, Piotr B., cu cetatenie moldoveneasca, in varsta de 45 de ani.

Barbatii au declarat ca au primit tigaretele de la un cetatean moldovean in Chisinau pentru a le transporta in municipiul Bucuresti unde urma sa le predea unui barbat.

Autoritatea vamala a dispus ridicarea bunurilor in vedrea confiscarii si a sanctionat contraventional pe cei in cauza cu amenda in valoare de 5.000 lei, fiecare.

Politistii de frontiera au intocmit celor in cauza lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de „detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de tigarete” urmand a fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, in vederea luarii masurilor legale si au luat masurile legale pentru anularea vizelor de intrare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: