Mentoratul de stagiatură – din nou în atenţia ISJ Iaşi

Pe 22 martie 2011 a avut loc la ISJ Iaşi o întâlnire de lucru între inspectorul scolar general, prof. Liliana Romaniuc şi peste 45 de cadre didactice. Întâlnirea a avut ca principal scop stabilirea unei relaţii de colaborare cu întreg corpul profesorilor mentori la disciplinele limba română, limba franceză şi matematică, în vederea punerii în practică a strategiei pentru mentorat, proiect pilot al ISJ Iaşi pentru intervalul 2010-2011, conform prevederilor Legii Educaţiei.

Cadrele didactice invitate la întâlnire au răspuns cu caldură ofertei lansate de conduecrea ISJ Iaşi şi şi-au exprimat dorinţa de a contribui activ la formarea cadrelor didactice debutante. Au fost completate chestionare, d-na Inspector general a prezentat câteva idei legate de activitatea de mentorat, implicaţiile acestei activităţi şi calităţile necesare unui profesor pentru a fi un bun mentor. S-a discutat despre posibilitatea funcţionării unor echipe mixte, formate dintr-un profesor mentor şi un profesor stagiar, pe parcursul semestrului II al acestui an şcolar.

Profesorii mentori au dorit să precizeze că bazele unei activităţi de mentorat există deja, ţinând cont de numărul mare de inspecţii pe care le efectuează cu ocazia susţinerii gradelor didactice.

Toţi profesorii prezenţi au ţinut să sublinieze că activitatea de mentorat este absolut necesară pentru că există în sistem foarte mulţi tineri care au nevoie de îndrumare şi care întâmpină dificultăţi în activitate.

În prima parte a lunii aprilie vor avea loc noi întâlniri de lucru, după care profesorii debutanţi vor începe stagiul de mentorat propriu-zis. De asemenea, tinerele cadre didactice vor putea participa, în a doua parte a lunii aprilie la cursul Ghidul profesorului debutant, curs menit să le faciliteze acomodarea cu sarcinile şi responsabilităţile specifice cadrelor didactice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: