„O scrisoare pierdută”, la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi

Luând în considerare necesitatea reducerii efectelor negative ale executării pedepsei privative de libertate asupra persoanelor private de libertate, precum şi nevoile identificate la acestea, respectiv, un orizont cultural restrâns, carenţe informaţionale privind sfera culturii generale, dorinţa de îmbogăţire a cunoştinţelor de cultură generală,Penitenciarul Iaşi,prin Serviciul de Educaţie şi Intervenţie Psihosocială, va desfăşura în ziua de 02 februarie o activitate educativă concretizată în susţinerea unui concurs tematic. Astfel, persoanele private de libertate din regimul de maximă siguranţă, vor lua parte la o serie de întâlniri de informare cu privire la conţinutul piesei  „O scrisoare pierdută”, scrisă de dramaturgul Ion Luca Caragiale..

            Orientarea către util şi responsabilizarea în microclimatul educaţional, încercările de sensibilizare estetică, necesare pentru stimularea unor resorturi spirituale de care deţinuţii nu au fost conştienţi, reprezintă modalităţi reale de validare a ideilor de intervenţie şi recuperare socială.

           Din această perspectivă, sistemul penitenciar trebuie să asigure terenul remodelării personalităţii umane, în sensul orientării acesteia către o atitudine prosocială. În acest context, încurajarea, dezvoltarea şi stimularea atitudinii participative faţă de activităţile educative se constituie în premisă esenţială pentru reintegrarea socială a persoanelor private de libertate.

Selecţia participanţilor s-a realizat în funcţie de recomandările educaţionale din planul individualizat de intervenţie şi pe baza solicitărilor din partea persoanelor private de libertate.

La finalul activităţii va avea loc o evaluare care urmăreşte să identifice gradul de acumulare şi fixare a cunoştinţelor dobândite în cadrul proiectului educativ de către persoanele participante.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: