Drumul spre Italia trece peste Prutul îngheţat

În dimineaţa zilei de 31 ianuarie 2012, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul SPF Stânca a descoperit, pe direcţia localităţii Liveni, trei cărări de urme pe podul de gheaţă format peste râul Prut, cu sensul de intrare din R. Moldova în România.

În baza unor informaţii obţinute de poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Botoşani, a fost solicitat sprijinul Biroului pentru Imigrări Botoşani, iar în urma cercetărilor comune s-a descoperit că cei trei cetăţeni moldoveni se află într-un autobuz care se deplasează spre Bacău. În baza planurilor de cooperare între poliţia de frontieră şi Oficiul Român pentru Imigrări, a fost solicitat sprijinul Serviciul pentru Imigrări Bacău, care a oprit autobuzul la intrare în localitatea Bacău, iar poliţiştii au procedat la reţinerea celor trei cetăţeni moldoveni şi predarea acestora către poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Botoşani.Cei trei moldoveni, cu vârste cuprinse între 23 şi 25 de ani au declarat că au trecut ilegal frontiera de stat din R. Moldova în România, cu intenţia de a ajunge în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă. Ei aveau asupra lor documente de identitate precum şi diverse sume de bani.

„Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor trei moldoveni dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat. Conform Acordului de readmisie încheiat între Republica Moldova şi România, după finalizarea cercetărilor, bărbaţii vor fi predaţi autorităţilor de graniţă a statului vecin”, a declarat inspector de politie Racnea Minodora

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: