Expoziţia de plante exotice ,,Mesaje cu flori”

Gradina Botanică ,,Anastasie Fătu” vă invită să redescoperiţi vitalitatea naturii chiar la inceputul lunii lui Făurar, cu prilejul deschiderii Expoziţiei de plante exotice ,,Mesaje cu flori”, care va avea loc duminică, 5 februarie 2012, ora 11.00.

Ediţia din acest an oferă, pe lângă diversitatea cromatică a florilor originare din diferite colţuri ale lumii, măşti realizate de studenţii angajaţi la Grădina Botanică, reunite în simboluri ale multaşteptatei primăveri.

Acest anotimp a avut întotdeauna o importanţă deosebită, iar oamenii l-au celebrat prin diferite ritualuri în care măştile au prezentat un rol deosebit.

Inspiraţi de natură si utilizând produse din natură, a fost creată o diversitate uluitoare de măşti: unele rudimentare, dar pline de semnificaţii, ca cele din Africa sau Polinezia, altele elegante, ca cele veneţiene sau foarte rafinate, aşa cum au evoluat în final măştile din teatrul japonez Noh.

Culorile calde sau puternice ale petalelor de azalee şi camelii însoţesc numeroase specii de plante tropicale şi subtropicale, ce transmit mesaje întelese doar de cei care preţuiesc natura cu adevarat.
Expoziţia va fi deschisă vizitatorilor în perioada 5-26 februarie 2012.Programul de vizitare a expoziţiei: zilnic, între orele 9.00-16.00.
Taxa de intrare este de 5 lei. Studenţii şi elevii beneficiază de reducere, preţul biletului fiind de 3 lei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: