Pescari moldoveni prinşi peste Prutul îngheţat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au întocmit dosar penal pe numele a trei bărbaţi, cetăţeni moldoveni, care au trecut ilegal frontiera de stat în România, peste râul Prut, cu intenţia de a pescui.

 

În dimineaţa zilei de 01 februarie 2012, poliţistul de frontieră care efectua o misiune specifică la camera cu termoviziune a observat pe direcţia localităţii Sadoveni un grup format din trei persoane, care au trecut frontiera de stat dintre R. Moldova şi România, peste podul de gheaţă format pe râul Prut.

În scurt timp o patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Stânca, s-a deplasat la faţa locului unde a depistat pe malul drept al râului Prut, trei bărbaţi. În urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni moldoveni cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani.

Bărbaţii au declarat că au pătruns pe teritoriul României cu intenţia de a pescui, moment în care au fost observaţi de poliţiştii de frontieră. Asupra lor a fost găsită o plasă de pescuit monofilament, cu lungime de 100 de metri.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor trei moldoveni dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Conform Acordului de readmisie încheiat între Republica Moldova şi România, cei trei cetăţenii au fost predaţi autorităţilor de graniţă a statului vecin.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: