A dat mită unui poliţist de frontieră, sperând că ajunge cu testosteron in Italia

 În urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din cadrul P.T.F. Albiţa, un cetăţean din R. Moldova s-a ales cu lucrare penală întocmită de ofiteri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui, pentru că a oferit unui poliţist de frontieră suma de 20 lei pentru a i se permite intrarea în ţară, deşi autoturismul nu îndeplinea condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice din România.

                La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 13.00, în P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, conducând autoturismul proprietate personală, cetăţeanul din R. Moldova Genadie V., în vârstă de 37 ani, ce intenţiona să ajungă în Italia. 

La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră vasluieni au constatat că autoturismul nu îndeplineşte condiţiile tehnice prevăzute în OUG 195/2002 pentru a i se putea permite intrarea în ţară şi circulaţia pe drumurile publice din România, motiv pentru care lui Ghenadie V. i s-au adus la cunoştinţă aspectele constatate.

În acel moment persoana în cauză a încercat să­­-l convingă pe poliţistul de frontieră aflat la controlul de frontieră, oferindu-i 20 de lei paşaportului, drept mită. Poliţistul de frontieră a refuzat banii şi i-a adus la cunoştinţă că fapta  sa  reprezintă infracţiunea de dare de mită şi se pedepseşte de lege, dar acesta a insistat să i se permită intrarea în ţară.

Poliţistul de frontieră vasluian a raportat evenimentul şefilor ierarhici şi, concomitent, poliţiştii de frontieră vasluieni au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

În urma controlului efectuat de lucrătorii vamali, au fost descoperite ascunse în bagajele personale 10 fiole ce conţin testosteron. Cele 10 fiole au fost confiscate de către lucrătorii vamali, care au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu o amendă în cuantum de 30.000 lei. 

            În baza sesizării conducerii I.T.P.F. Iaşi, ofiţerii D.G.A. – Biroul Judeţean Anticorupţie s-au deplasat la faţa locului pentru a efectua cercetări în cauză.

        În timpul cercetărilor Ghenadie V. a recunoscut că a oferit suma de 20 de lei poliţistului de frontieră care i-a verificat documentele de călătorie pe sensul de intrare în România, motiv pentru care ofiţerii din cadrul D.G.A. – B.J.A Vaslui i-au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită (art.255, C.P.), cercetările urmând a fi continuate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: