Au incercat sa dea mita politistilor de frontiera vasluieni si s-au ales cu dosare penale

In urma denunturilor formulate de politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Albita doua persoane s-au  ales cu dosare penale intocmite de ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Biroul Judetean Anticoruptie Vaslui, pentru ca au oferit politistilor de frontiera diverse sume de bani in lei si valuta pentru a nu-si indeplini atributiile conferite de lege.

 

La data de 7 februarie a.c., in jurul orei 11.00, in P.T.F. Albita/I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in Romania, conducand microbuzul marca Mercedes Sprinter, Sergiu V., cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, in varsta de 46 ani, ce intentiona sa ajunga in municipiul Husi.La controlul de frontiera, politistii de frontiera vasluieni au constatat ca autoturismul nu indeplineste conditiile tehnice prevazute in OUG 195/2002 pentru a i se putea permite intrarea in tara si circulatia pe drumurile publice din Romania, motiv pentru care lui Sergiu V. i s-au adus la cunostinta aspectele constatate.In acel moment persoana in cauza a incercat sa-l convinga pe politistul de frontiera aflat la control, oferindu-i suma de 20 de lei in pasaport, drept mita.Politistul de frontiera i-a adus la cunostinta ca fapta sa constituie infractiunea de dare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de legislatia romana in vigoare, insa cetateanul Sergiu V. a insistat  ca politistul sa primeasca banii.

Politistul de frontiera vasluian a raportat evenimentul sefilor ierarhici, iar conducerea I.T.P.F. Iasi a sesizat D.G.A. – Biroul Judetean Anticoruptie Vaslui, autoritatea competenta sa efectueze cercetari in cauza.Ofiterii D.G.A. – Biroul Judetean Anticoruptie Vaslui s-au deplasat la fata locului, iar in timpul cercetarilor persoana in cauza a recunoscut ca a oferit suma de 20 de lei politistului de frontiera care i-a verificat documentele de calatorie pe sensul de intrare in Romania pentru a-i permite intrarea in tara cu autovehiculul marca Mercedes Sprinter.In timp ce ofiterii din cadrul D.G.A. – B.J.A Vaslui efectuau cercetari in cauza, in jurul orei 13.00, pe sensul de iesire din tara s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, ca pasager intr-un autocar, cursa regulata ruta Italia – Chisinau, cetateanul din R. Moldova Petru D. in varsta de 44 ani.

La controlul de frontiera, in urma verificarilor efectuate in bazele de date, politistii de frontiera vasluieni au constatat ca in cursul anului trecut, persoana in cauza a incalcat regimul jurudic al frontierei de stat.Aducandu-i-se la cunostinta aspectele constatate si masurile care se vor lua impotriva lui, Petru D. i-a propus politistului de frontiera aflat la controlul de frontiera suma de 50 de euro drept mita pentru a nu-i intocmi dosar penal si a-i permite continuarea calatoriei.Politistul de frontiera a refuzat banii si i-a adus la cunostinta ca fapta sa reprezinta infractiunea de dare de mita si se pedepseste de lege, dar acesta a insistat ca politistul sa primeasca banii.Politistul de frontiera vasluian a raportat evenimentul sefilor ierarhici, iar conducerea I.T.P.F. Iasi a sesizat D.G.A. – Biroul Judetean Anticoruptie Vaslui, autoritatea competenta sa efectueze cercetari in cauza.Ofiterii D.G.A. – Biroul Judetean Anticoruptie Vaslui, prezenti deja la fata locului, au preluat cazul, iar in timpul cercetarilor persoana in cauza a recunoscut ca a oferit suma de 50 de euro politistului de frontiera care i-a verificat documentele de calatorie pe sensul de iesire din Romania pentru a nu i se intocmi lucrare penala si pentru a i se permite continuarea calatoriei.

 Politistii de frontiera vasluieni i-au intocmit persoanei in cauza dosar penal pentru incalcarea regimului juridic al frontierei de stat  conform art. 70, alin. 1, din O.U.G. nr. 105/2001, aprobata prin Legea nr. 243/2002.In cele doua cazuri ofiterii din cadrul D.G.A. – B.J.A Vaslui au intocmit dosare penale pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de art. 255 C.P., cercetarile urmand a fi continuate de catre procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: