Module complementare adresate doctoranzilor,la „Cuza”

În perioada 14-16 februarie în cadrul proiectului “Pregătirea doctoranzilor pentru evoluţie şi inserare profesională prin facilitarea accesului la burse de studiu şi prin oferirea de formări complementare recomandate de modelele de bună practică din spaţiul European” se va desfăşura la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi un nou stagiu de formare din cadrul Modulelor complementare adresate doctoranzilor. Aceste module complementare de formare sunt proiectate pentru a forma competențele transversale necesare inserției profesionale. Conferințele în plen și atelierele de lucru se adresează celor 180 de doctoranzi finanţaţi din proiect. Tematica modulelor complementare a fost stabilită după consultarea doctoranzilor, dar și a experților străini și români implicați în pregătirea doctoranzilor pentru inserarea lor profesională în conformitate cu bunele practici exersate la nivel european.

Tematica modulelor este centrată pe managementul proiectelor de cercetare şi activităţi de start-up şi spin-off. Intervențiile expertilor francezi și români se vor referi la cercetare interdisciplinară şi dezvoltarea durabilă, precum și la protecția mediului și conservarea mediului înconjurător. Egalitatea de gen, egalitatea de şanse, nondiscriminarea şi respectarea diversităţii, etica şi deontologia cercetării sunt deasemenea subiectul unor ateliere de lucru care doresc să răspundă nevoilor de formare a doctoranzilor.

Doctoranzii vor audia prelegeri şi vor lucra în ateliere coordonate de experţii din instituţiile partenere: Universitatea din Poitiers (Franţa), Universitatea Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Tehnică Iaşi precum şi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Deschiderea oficială are loc pe data de 14 februarie la ora 9:00 în Aula „Mihai Eminescu” a Universitatăţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, urmând ca sesiunea de formare să se încheie în după amiaza zilei de 16 februarie cu un semniar de evaluare a activităților desfăşurate.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeşte în oameni!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: