Lectii antidrog la Penitenciarul Iasi

Maine, începând cu ora 1030, personalul din cadrul Serviciului de Educaţie şi Intervenţie Psihosocială a Penitenciarului Iaşi organizează în parteneriat cu elevii din cadrul Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi” o sesiune de educare – informare ce se adresează persoanelor private de libertate din regimul închis, intitulată „Consumul de etnobotanine”.

Incidenţa din ce în ce mai mare a consumului de substanţe etnobotanice ridică din ce în ce mai multe probleme. Consumul duce, dincolo de pericolul în sine reprezentat de dependenţă, la desfăşurarea unor comportamente de risc precum: relaţii sexuale neprotejate care cresc riscul infectării cu boli cu transmitere sexuală, desfăşurarea de comportamente violente, sedentarism şi alimentaţie nesănătoasă, activitate infracţională, conduite autolitice şi ideaţie suicidară, etc.

Manifestarea are ca principale obiective înţelegerea participanţilor la activitate a dimensiunilor în plan fizic şi social ale fenomenului de dependenţă, identificarea consecinţelor consumului de droguri asupra relaţiilor interumane, precum şi asimilarea de cunoştinţe referitoare la gravitatea fenomenului şi a riscului comportamental dependent de consum de substanţe psihoactive şi avantajele prevenirii acestora.

Scopul acestei campanii este de a conştientiza populaţia carcerală şi opinia publică asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri pentru societate. Acolo unde drogurile preiau controlul, nici individul, nici familia, nici comunitatea nu mai sunt în siguranţă. Drogurile pot controla corpul şi mintea consumatorilor, cultivarea şi producţia pot controla agricultorii, traficul poate controla comunitatea.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: