ANCOM demarează licitaţia pentru comparatorul de tarife

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a demarat licitaţia pentru realizarea aplicaţiei online de comparare a ofertelor de comunicaţii destinate utilizatorilor finali. Comparatorul de tarife va oferi utilizatorilor finali acces la informaţii actualizate periodic cu privire la tarifele percepute de operatori pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixă şi mobilă, a serviciilor de internet în bandă largă, precum şi a pachetelor tarifare care includ combinaţii ale acestora.

Pe baza opţiunilor introduse de utilizatorii finali, aplicaţia va efectua analize comparative ale planurilor tarifare disponibile pe piaţa din România, urmând să returneze un clasament al celor mai avantajoase 25 de oferte din punct de vedere al preţului (calculat pentru un interval de o lună). În momentul afişării rezultatelor, vor fi publicate şi alte detalii relevante privind ofertele respective (de exemplu, număr de minute sau SMS-uri incluse, perioada de facturare, durata minimă a contractelor, datele de contact ale serviciului de relaţii cu clienţii).

Metodologia de calcul pe baza căreia va fi efectuat clasamentul celor mai avantajoase oferte de comunicaţii electronice destinate utilizatorilor finali va fi realizată de câştigătorul licitaţiei. Acesta va evalua situația planurilor tarifare ale furnizorilor de comunicații electronice din România, va identifica algoritmul în urma consultării cu furnizorii de comunicații electronice din România şi reprezentanţii ANCOM şi va implementa şi testa soluţia aleasă înainte de lansarea publică pentru utilizatorii finali.

La licitaţie poate participa orice persoană fizică sau juridică din România sau din străinătate care, printre altele, trebuie să fi înregistrat o cifră de afaceri medie globală pe ultimii 3 ani de cel puţin 3.000.000 lei şi să demonstreze că a dezvoltat, în ultimii 3 ani, o soluţie informatică integrată (hardware şi software, inclusiv web).

Valoarea estimată a contractului este de 1.518.678 lei fără TVA, iar termenul de realizare a aplicaţiei online de comparare a ofertelor telecom este de maxim 200 de zile de la data atribuirii contractului. ANCOM a obţinut o finanţare din fonduri europene nerambursabile în valoare de 886.198,32 lei pentru dezvoltarea acestei aplicaţii, în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.

Caietul de sarcini poate fi descărcat din Sistemul electronic de achiziţii publice (anunţul de participare nr.132981 din 14.02.2012) iar ofertele pot fi depuse la registratura sediului ANCOM din str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, Bucureşti până la data de 28 martie 2012, ofertele urmând a fi deschise la data de 29 martie 2012.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: