Încercarea de mituire se pedepseşte de lege

În urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din cadrul P.T.F. Albiţa, un cetăţean român  s-a ales cu dosar penal întocmit de ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui, pentru că a oferit suma de 20 euro unui poliţist de frontieră pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile conferite de lege.

 La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 00.30, în P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, conducând un microbuz cu remorcă,  cetăţeanul român Serghei P., în vârstă de 22 ani, ce intenţiona să ajungă în municipiul Huşi.La controlul de frontieră, politiştii de frontieră vasluieni au constatat că remorca nu îndeplineşte condiţiile tehnice prevăzute în OUG 195/2002 pentru a i se putea permite intrarea în ţară şi circulaţia pe drumurile publice din România, motiv pentru care lui Serghei P. i s-au adus la cunoştinţă aspectele constatate.În acel moment persoana în cauză a încercat să-l convingă pe poliţistul de frontieră aflat la control, oferindu-i suma de 20 euro în paşaport, drept mită. Poliţistul de frontieră i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiunea de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de legislaţia română în vigoare, însă cetăţeanul Serghei P. a insistat  ca poliţistul să primească banii.Poliţistul de frontieră vasluian a raportat evenimentul şefilor ierarhici, iar conducerea I.T.P.F. Iaşi a sesizat D.G.A. – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui, autoritatea competentă să efectueze cercetări în cauză.

Ofiţerii D.G.A. – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui s-au deplasat la faţa locului, iar în timpul cercetărilor persoana în cauză a recunoscut că a oferit suma de 20 de euro poliţistului de frontieră care i-a verificat documentele de călătorie pe sensul de intrare în România pentru a-i permite intrarea în ţară cu autovehiculul in cauza. “Ofiţerii din cadrul D.G.A. – B.J.A Vaslui i-au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 C.P., cercetările urmând a fi continuate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui” a precizat inspector principal de politie Denis Mihaela Lazar, purtator de cuvant al I.T.P.F. Iasi.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: