„Fii solidar. Semenii tăi au nevoie de tine”, campanie umanitara la Universitatea „Petre Andrei”din Iasi

„Fii solidar. Semenii tăi au nevoie de tine”. Acesta este apelul public lansat astăzi, la Universitatea „Petre Andrei” (UPA) din Iasi, în cadrul unei campanii umanitare organizată de Liga Studentilor UPA din Iasi, în parteneriat cu institutia de învătământ superior, Crucea Rosie – Filiala Iasi, Liceul Teoretic „Miron Costin” Iasi, Asociatia GRADECO, Asociatia Culturală MIR, Asociatia Human Brand International si Centrul de Dezvoltare Socială.

            Potrivit reprezentantului Asociatiei GRADECO, lector univ.dr. Cătălin Popescu de la Facultatea de Asistentă Socială si Sociologie a UPA, scopul campaniei este colectarea de ajutoare constând în alimente de bază neperisabile pentru sinistratii din zonele afectate de ninsori. Campania se desfăsoară până pe 24 februarie 2012, iar donatiile persoanelor fizice si juridice pot fi făcute la sediul UPA, la parter sau la etajul 10.„Această nouă campanie umanitară se înscrie într-o frumoasă traditie constituită la UPA si este în spiritul sloganului «O universitate în comunitate». Am înteles, ca si în alte ocazii, să nu stăm deoparte si să ne implicăm în sprijinirea celor care au cu adevărat nevoie de ajutor. Ceea ce ne bucură este faptul că initiativa a apartinut studentilor nostri”, a punctat lector univ.dr. Cătălin Popescu. La rândul său, presedintele Ligii Studentilor UPA din Iasi si-a exprimat speranta că această campanie va mobiliza cât mai multe persoane fizice si juridice. „Vom încerca să acoperim cu prioritate acele localităti care nu au beneficiat încă de ajutoare. Orice contributie este binevenită. Sperăm ca, în acest fel, să dăm un exemplu si pentru alte organizatii studentesti”, a subliniat Viorel Hutanu. În aceeasi linie s-a înscris si mesajul presedintelui Clubului Elevilor de la Liceul Teoretic „Miron Costin” Iasi, Eduard-Paul Schiopu. „Sperăm ca demersul nostru să fie un exemplu si pentru colegii de alte licee si, de ce nu, să contribuie la crearea unei culturi a implicării civice”, a spus elevul.

            Începând cu data de 25 februarie, Crucea Rosie – Filiala Iasi va facilita, cu sprijinul unor structuri ale Ministerului Apărării Nationale, transportul către beneficiari a ajutoarelor strânse în cadrul campaniei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: