Ţigări de contrabandă în valoare de 56.000 lei transportate cu autocarul

În urma unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au întocmit dosar penal pe numele unui cetăţean moldovean, care a încercat să introducă în România, ascunse într-un autocar, peste 128.000 ţigarete de contrabandă, cu timbru de acciză Ucraina.

 

În data de 25 februarie 2012, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Dumitru C., cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 24 de ani, reprezentantul legal al firmei transportatoare ce efectuează curse regulate pe relatia Chişinău – Praga.

În urma controlului amănunţit efectuat de echipa unică de control, formată din lucrători vamali, poliţişti de frontieră şi şeful PTF Costeşti – R. Moldova, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locaşuri special amenajate în aripile faţă ale autocarului, cantitatea de 128.600 ţigarete marca Classic, cu timbru de acciză Ucraina, în valoare totală de 56.000 lei.

Lucrătorii vamali au dispus ridicarea ţigărilor în vederea confiscării şi sancţionarea bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, competent în soluţionarea cauzei.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: