Curs de excepţie susţinut de Ioan Holender

Ioan Holender, fostul director al Operei din Viena, va susţine la Iași, în perioada 4-7 martie un curs intensiv de Management Cultural Internațional, la invitaţia Universității „Alexandru Ioan Cuza” şi a Universităţii de Arte „George Enescu”.

Vor participa atât studenți cu afinități și cunoștințe din domeniile muzical, literar, publicistic sau teatral, cât și reprezentanți ai câtorva instituții de profil importante din România și Republica Moldova (sunt confirmate participări de la Opera Națională din Iași, București și Cluj Napoca, Filarmonica din Iași, Teatrul Național de Operă și Balet din Chișinău, Universitatea “Alecu Russo” din Bălți).

Cursul este bazat pe cel predat de Ioan Holender la Universitatea din Viena şi va oferi toate coordonatele necesare pentru înțelegerea aspectelor legate de buna funcționare a unui teatru muzical (soliști, orchestră, cor, colaboratori tehnici, sponsorizări etc).

În cadrul vizitei sale la Iași, domnul Ioan Holender îşi va lansa marţi, 6 martie, volumul „Spuse, trăite, dorite. Amintiri”, publicat la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Evenimentul va avea loc la Librăria-Cafenea “Tafrali” (aflată în Corpul A al Universității), începând cu ora 18.30.

Născut la Timişoara, Ioan Holender a fost cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, conducând instituţia între anii 1992 şi 2010. În prezent este preşedinte şi director artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu”. De-a lungul timpului a fost onorat cu numeroase distincţii, printre care: Officier de L‘Ordre des Arts et des Lettres, Franţa (1999), Österreichisches Ehrenkreuzes für Wissenschaft und Kunst 1. Klasse, Membru de onoare al Academiei Române.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: