O nouă sesiune de înscriere pentru burse postdoctorale de 1000 de euro pe lună pentru tinerii cercetători

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş organizează, în  perioada 1-31 martie 2012, cea de-a treia  sesiune  de selecţie pentru acordarea burselor de cercetare postdoctorală în cadrul proiectului „Reţea transnaţională de management integrat al cercetării postdoctorale în domeniul Comunicarea ştiinţei. Construcţie instituţională (şcoala postdoctorală) şi program de burse (CommScie)” POSDRU/89/1.5/S/63663.

În această etapă de selcţie se vor acorda 9 burse de cercetare: Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” şi Academia Română – Filiala Iaşi – Institutul de Filologie Română ,,A. Philippide” din Iaşi vor beneficia de 2 burse cu durata de 12 luni şi 3 burse cu durata de 6 luni, iar 4 burse cu durata de 6 luni sunt alocate pentru Universitatea „Petru Maior” din    Târgu – Mureş.

Candidaţii selectaţi vor semna contracte de cercetare postdoctorală începând cu data de 1 aprilie 2012  şi vor beneficia de sprijin financiar în cuantum de 1.000 euro/lună (echivalentul în lei), precum şi de posibilitatea de a efectua stagii de mobilitate la institute de cercetare şi instituţii de învăţământ superior din Uniunea Europeană pentru o perioadă de maximum 6 luni (pe parcursul stagiilor, sprijinul financiar va fi suplimentat cu 500 euro/lună).

Domeniile pentru care cei interesaţi pot aplica sunt: D1-matematică, fizică, chimie; D2–ştiinţe ale informaţiei şi inginerie; D3–ştinţe ale vieţii şi pământului (inclusiv medicină) şi D4–ştiinţe ale omului şi ale societăţii.

Condiţiile generale de eligibilitate sunt următoarele: vârsta –  maximă de  40 de ani la data derulării competiţiei (data depunerii dosarului), doctoratul susţinut public, în ţară sau în străinătate, înainte de data derulării procedurii de selecţie, dar după data de 1 ianuarie1999, candidatul să fie cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene şi să nu fi beneficiat sau să nu beneficieze în prezent de finanţare similară, în cadrul altui program post-doctoral finanţat din Fondul Social European prin POS-DRU 2007-2013. Dosarele se depun în perioada 20-26 martie 2012.

Informaţii despre actele necesare pentru înscriere, probele de concurs şi criteriile de selecţie găsiţi pe site-ul proiectului, la adresa: http://www.postdoc.commscie.uaic.ro/.

Proiectul strategic Reţea transnaţională de management integrat al cercetării postdoctorale în domeniul Comunicarea stiinţei. Construcţie instituţională (şcoala postdoctorală) şi program de burse (CommScie)” promovează dezvoltarea resurselor umane din cercetare, urmărind îmbunătățirea programelor postodoctorale prin asigurarea infrastructurii instituționale şi acordarea de sprijin financiar pentru participarea cercetătorilor la un program integrat, axat pe comunicarea științelor.

Obiectivul general îl reprezintă creşterea atractivităţii carierei universitare prin finanţarea activităţii postdoctorale de CDI și eliminarea fenomenului de brain-drain.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, coordonat şi implementat de Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea ,,Petru Maior” din Târgu-Mureş, Università degli Studi di Genova din Italia, Institutul de Filologie Română ,,A. Philippide” Iaşi.

Mai multe informaţii găsiţi la adresa: http://www.postdoc.commscie.uaic.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: