Penitenciarul Iasi desfasoara o campanie de prezentare şi promovare a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ care formează personal de penitenciare

În perioada 27 februarie – 09  martie 2012, specialişti din cadrul Penitenciarului Iaşi desfăşoară o campanie de prezentare şi promovare a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ care formează personal de penitenciare (ofiţeri şi agenţi).

Programul campaniei de promovare a ofertei educaţionale vizează informarea elevilor din instituţiile de învăţământ din comunitatea locală.Oferta educaţională vizează aproximatix 370 de locuri în instituţiile de învăţământ proprii şi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională care asigură pregătirea funcţionarilor publici cu statut special, astfel:

  • Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, prin intermediul Facultăţii de Poliţie asigură formarea iniţială a ofiţerilor de penitenciare, în domeniul fundamental „Ştiinţe juridice”/studii universitare de licenţă în domeniul „Drept”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”.
  • Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti organizează studii universitare de licenţă, cu durata de trei ani, cu specializările „Psihologie – informaţii” şi „Studii de securitate şi informaţii”.
  • Institutul Medico-Militar, Bucureşti organizează cursuri în specializările medicină generală şi medicină dentară.
  • Academia Tehnică Militară, Bucureşti formează ofiţeri de logistică şi ofiţeri specialişti din serviciul tehnico-ingineresc, locuri disponibile pentru sistemul penitenciar fiind în cadrul Facultăţii de Sisteme Electronice şi Informatice Militare şi Facultăţii de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament.
  • Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu, oferă studii de specialitate pentru formarea ofiţerilor de penitenciare, în domenii de licenţă:  Ştiinţe Militare şi Informaţii, specializarea Management economico–financiar (Finanţe-contabilitate), Ştiinţe administrative, specializarea Administraţie publică (Intendenţă).
  • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I”, Piteşti asigură formarea şi pregătirea de specialişti pentru sistemul penitenciar, pentru specializările: auto, tehnică de comunicaţii, operare şi mentenanţă echipamente informatice, construcţii sau bucătar.
  • Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna asigură selecţionarea şi şcolarizarea agenţilor de penitenciare, prin cursuri cu durata de un an.

Elementele de interes pentru tinerii dornici să dezvolte o carieră în domeniul execuţional penal se concentrează în jurul următoarelor aspecte:

–          asigurarea unui loc de muncă stabil după absolvire, prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar;

–          acordarea unei solde lunare pe timpul studiilor;

–          asigurarea în condiţii de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării;

–          acordarea, după absolvire, a gradului de ofiţer sau agent de penitenciare;

–          asigurarea unui climat organizaţional cu oportunităţi de dezvoltare a carierei.

Activitatea profesională a personalului din sistemul administraţiei penitenciare se desfăşoară în interesul comunităţii, prin punerea în aplicare a legislaţiei privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în limitele competenţelor stabilite de lege.

                                   

       Informaţii detaliate privind probele de concurs şi metodologiile de desfăşurare a concursurilor de admitere se pot obţine de pe paginile web ale:

  Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

  Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza

  Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”

  Institutul Medico-Militar Bucuresti

  Academia Forţelor Terestre „Nicolae Balcescu” Sibiu;

  Academia Tehnica Militară Bucureşti

  Scolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti

  Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.

 

Informaţii suplimentare specifice pentru fiecare unitate de învăţământ privind probele de concurs şi datele limită de depunere a dosarelor se pot obţine pe site-ul http://www.penitenciaruliasi.ro/ sau la sediul Penitenciarului din Iaşi – Biroul Resurse Umane şi Formare Profesională, între orele 07,00 -15,00,  situat pe strada Dr. Vicol, nr. 10,  telefon 0332 – 425865, interior 132. 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: