Voluntariat versus somaj

Asociaţia Kasta Morrely implementează în perioada februarie – octombrie 2012 proiectul european Voluntariat versus somaj (Volunteering versus Unemployment). Proiectul este finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret în Acţiune.Actiunea principală a proiectului este trainingul european Voluntariat versus somaj ce va avea loc la Iasi în perioada 10-19 martie 2012.

Activitătile trainingului vor fi implementate cu metode non formale verificate prin care participanții vor fi implicați activ în conștientizarea metodelor aplicative de combatere a șomajului ce folosesc orizonturile de așteptare pe care le deschide implicarea în activitățile de voluntariat.  Vor fi îmbinate metode precum brainstorming, joc de rol, studiu de caz, jocuri de echipă, dezbateri, prezentări interactive, energizere, work shopuri, exerciții aplicative, vizite. Trainingul european abordează ca tematică aplicativă de formare profesională importanța voluntariatului în combaterea șomajului în rândul tinerilor și va beneficia de prezența a 25 de reprezentanți ai partenerilor Kasta Morrely din 14 state europene: Albania, Azerbaijan, Grecia, Italia, Letonia, Macedonia, Moldova, Portugalia, Rusia, Serbia, Spania, Turcia, România, Ungaria.

           Proiectul Voluntariat versus Șomaj reprezintă o continuare a eforturilor încununate de succes până acum depuse de organizația Kasta Morrely și partenerii săi internaționali pentru creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor privind importanța voluntariatului ca modalitate de combatere a șomajului prin dezvoltarea competențelor necesare angajării sau dezvoltării pieței muncii din Europa.

Proiectul este pregătit și coordonat de o echipă Kasta Morrely de traineri multicalificați cum ar fi evaluatori de competenţe profesionale, inspectori resurse umane, manageri de proiect, psihologi, auditori în domeniul calităţii, maeștri de ceremonii, organizatori de spectacole, animatori socio-educativi etc cu experiență și performanțe recunoscute internațional.

La sfârșitul trainingului participanții europeni vor primi certificate Youthpass generate de Comisia Europeană prin care le vor fi recunoscute la nivel European cunoștințele și competențele dobândite prin implicarea în sesiunile de training ale proiectului European Voluntariat versus Șomaj.

Kasta Morrely este o asociatie internatională culturală de apărare a drepturilor omului prin promovarea competentelor si calificărilor necesare dezvoltării unei societăti democratice.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: