Concurs de eseuri „Visul meu european”,la Cuza

Centrul de Studii Europene și Centrul de Documentare Europeană din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iași organizeaza concursul de eseuri „Visul meu european”, cu scopul de a promova interesul studenţilor pentru domeniul studiilor europene și de a încuraja dezbaterile legate de Uniunea Europeană.

Tema concursului este deosebit de generoasă, oferind participanţilor o paleta largă de subiecte care pot fi abordate și valorificate cu ajutorul cunoștintelor și imaginaţiei. Prin intermediul eseului, cei interesaţi au posibilitatea să expună, să detalieze și să argumenteze viziunea proprie referitoare la procesul de integrare europeana și să propună un proiect imaginar al Europei de mâine.Prin acest concurs de eseuri pot fi valorizate ideile noii generaţii despre subiecte de maxim interes pentru construcţia europeană, precum: modul în care este percepută Uniunea Europeană de către noua generaţie; ce fel de Europa își doresc tinerii și care sunt oportunităţile, respectiv constrângerile oferite de spaţiul european de astăzi; ce fel de provocări apar în contextul noilor realităţi economice și sociale din UE; în ce mod se regăsesc tinerii în modelul european actual de integrare; cum ar arăta o „Europa ideală” pentru tinerii români.

Eseul fiind în esenţă un demers creativ, vă propunem următorii termeni cheie: Statele Unite ale Europei; Modelul social european; Cetăţenie europeană; Drepturi și libertăţi fundamentale; Diversitate culturală; Solidaritate; Federaţie; Confederaţie.Această competiţie va asigura un context favorabil pentru conturarea de opinii originale și provocatoare privind construcţia europeană și, de ce nu, definirea unor proiecţii pentru Europa de mâine.

Eseurile vor face subiectul unei dezbateri organizate cu ocazia Zilei Europei (în cadrul evenimentului ,,Săptămâna Europeană la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, 9 – 15 mai 2012). Cele mai bune eseuri vor fi promovate pe site-ul Centrului de Studii Europene și in Buletinul electronic al Europe Direct Iași.

Termenul limită pentru trimiterea eseului este 22 aprilie 2012.Toate informaţiile de care aveţi nevoie pentru a participa la acest concurs se găsesc pe site-ul Centrului de Studii Europene, la adresa: www.cse.uaic.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: