A încercat să dea mită 20 euro unui poliţist de frontieră , sperând că va putea intra în ţară, deşi nu îndeplinea condiţiile legale

În urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din cadrul P.T.F. Albiţa, un cetăţean din Republica Moldova  s-a ales cu dosar penal întocmit de ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui, pentru că a oferit suma de 20 euro  unui poliţist de frontieră pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile conferite de lege.

La data de 12 martie a.c., în jurul orei 15.00, în P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, cetăţeanul din R. Moldova Victor C., în vârstă de 42 ani, şofer al unui microbuz.

Poliţiştii de frontieră, în baza unei analize de risc întocmite, au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi a autovehiculului pe care acesta îl conducea.

În urma controlului efectuat, autoritatea vamală a constatat că şoferul nu deţine documentele fitosanitare pentru arbustii ornamentali pe care intentiona sa-i introduca în ţară, motiv pentru care şoferul microbuzului a fost informat că nu i se poate permite intrarea în România cu marfa respectivă.

În acel moment, bărbatul  a încercat să-l convingă pe poliţistul de frontieră aflat la control să-i permită intrarea în ţară, oferindu-i o bancnotă 20 euro, drept mită.Poliţistul de frontieră i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiunea de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de legislaţia română în vigoare, dar Victor C. a insistat ca poliţistul să primească banii.

Poliţistul de frontieră vasluian a raportat evenimentul şefilor ierarhici, iar conducerea I.T.P.F. Iaşi a sesizat D.G.A. – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui, autoritatea delegată să efectueze cercetări în cauză.Ofiţerii D.G.A. – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui s-au deplasat la faţa locului, iar în timpul cercetărilor persoana în cauză a recunoscut că a oferit suma de 20 euro poliţistului de frontieră aflat la control, pentru a i se permite intrarea în ţară, deşi nu îndeplinea condiţiile legale.

Ofiţerii din cadrul D.G.A. – B.J.A Vaslui i-au întocmit lui Victor C. dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art.255 C.P., cercetările urmând a fi continuate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: