Viitoarea capitală a lobbyistilor este Bacăul

Academia de Advocacy a lansat joi, 22 martie, înscrierile pentru cursurile în lobby şi advocacy din regiunea Nord-Est din cadrul proiectului Partener activ şi implicat. Evenimentul a reunit atât jurnalişti, cât şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai sindicatelor, ai patronatelor şi ai organizaţiilor neguvernamentale din regiune.
Cursurile pentru regiunea Nord-Est se vor desfăşura la Bacău cu începere din 30 aprilie şi vor avea ca grup ţintă reprezentanţi ai partenerilor sociali şi ai societăţii civile. Cursurile oferite de Academia de Advocacy, se desfășoară pentru a doua oară în regiunea Nord-Est, prima generație de 50 de cursanți benefiicind deja de cursuri începând cu mai 2011, la Iași.
” Am ales Bacăul pentru lansarea celei de-a doua serii de cursuri din regunea Nord-Est, pentru că societatea civilă merită un astfel de program și vor ști să folosească instrumentele, abilitățile și cunoștințele câștigate prin acest curs în folosul comunității și a grupurilor de interese pe care le reprezintă. Mai mult decât oricând, acum este momentul ca societatea civilă să se implice în mod profesionist în monitorizarea deciziei publice şi relaţionarea cu decidenţii politici pentru a reuși să își apere și să își promoveze eficient interesele legitime”, a declarat Radu Nicosevici, team leaderul proiectului și președintele Academiei de Advocacy.
Programul Partener Activ şi Implicat pregătește 800 de experţi în lobby şi advocacy din rândul reprezentanţilor patronatelor, sindicatelor, ONG-urilor, camerelor de comerţ şi asociaţiilor de IMM-uri din toată ţara, câte 100 în fiecare regiune de dezvoltare. Participanţii vor parcurge un program de formare compus din două cicluri. Primul ciclu constă într-o sesiune de training de 5 zile, urmată de 8 săptămâni de aplicaţii practice în propria organizaţie, cu asistenţă din partea specialiştilor din proiect. La finalul ciclului, participanţii vor fi evaluaţi şi vor primi recunoaştere naţională a competenţelor prin certificat UECNCFPA. Ciclul al doilea constă într-o sesiune de training de 5 zile, urmată de 10 săptămâni de aplicații practice, care se va finaliza cu un examen şi o evaluare de competenţe pentru diploma de Specialist în activitatea de lobby. Cursurile se derulează succesiv în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, pentru câte două generaţii de cursanţi, în intervalul martie 2011 – decembrie 2012. In prezent, Academia de Advocacy a finalizat prima săptămână de cursuri în toate regiunile de dezvoltare ale României, totalizând aproximativ 400 de participanți: membrii ai asociațiilor de jurnaliști, membrii de sindicat, patronat, camere de comerț, asociații de IMM și ONG-uri, iar de la începutul anului 2012, a reînceput o serie de cursuri pentru încă 50 de participanți din fiecare regiune de dezvoltare.
Cursul de la Bacău începe în 30 aprilie 2012, pentru două clase a câte 25 de participanţi. Candidaţii trebuie să aibă studii universitare finalizate, abilităţi de lucru cu calculatorul şi să facă dovada apartenenţei la grupurile ţintă ale proiectului.
Formularul de înscriere se poate accesa la http://www.implicat.info. Data limită pentru depunerea înscrierilor este 16 aprilie 2012. Detalii privind condiţiile de participare şi înscrieri pot fi obţinute de la Iulia Ţuţuianu, mobil: 0722256179, e-mail: inscriere@advocacy.ro.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: