Călătorie întreruptă de poliţiştii de frontieră vasluieni

 

Poliţiştii de frontieră vasluieni au reţinut doi bărbaţi din Bangladesh care au trecut frontiera româno-moldoveană ilegal, cu scopul de a ajunge în spaţiul Schengen.

În data de 02 aprilie a.c., în jurul orei 06.00, în timp ce se aflau în misiune de supraveghere a frontierei de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Berezeni /I.T.P.F. Iaşi au observat, pe comunicaţia DN 24 A, pe direcţia localităţii de frontieră Bumbăta, două persoane care nu-şi justificau prezenţa în acea zonă, la ora respectivă.
La nivelul S.P.F. Berezeni s-a declanşat o acţiune specifică, în urma căreia, cele două persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zonă au fost interceptate.
Deoarece persoanele aveau hainele ude şi exista riscul de a intra în şoc hipotermic, poliţiştii de frontieră au anunţat serviciul ,,112”, cei doi fiind preluaţi de către o ambulanţă şi transportaţi la Spitalul Municipal Huşi, unde li s-au acordat îngrijiri medicale. După ce s-au asigurat că viaţa nu le este pusă în pericol, poliţiştii frontieră care i-au însoţit la spital i-au condus pe cei doi la sediul S.P.F. Berezeni, pentru cercetări.
În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că aceştia sunt din Bangladesh, cu vârsta de 24, respectiv 30 de ani şi au trecut ilegal frontiera de stat a României, din R. Moldova, cu ajutorul unei saltele pneumatice, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă.
Au fost informate în mod operativ autorităţile de graniţă vecine, iar evenimentul de trecere ilegală a frontierei de stat a fost cercetat împreună cu acestea.
Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit lucrare penală celor doi bărbaţi pentru intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi care va dispune măsurile legale care se impun.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: