Pastele sarbatorit la Penitenciarul Iasi

În perioada 01.04. – 20.04.2012 în Penitenciarului Iaşi se va derula proiectul naţional “Sărbătorile Pascale”, în cadrul căruia persoanele private de libertate care-şi execută pedeapsa în custodia unităţii noastre vor fi implicate într-o serie de activităţi dedicate sărbătorii sfinte a Învierii Domnului.

Astfel, evenimentele dedicate persoanelor private de libertate vor consta în activităţi de consiliere şi dezbateri religioase, concursuri tematice, activităţi sportive şi caritabile, spectacole artistice şi expoziţii în comunitate, întâlniri între acestea şi copiii aflaţi în centrele de plasament. 

În această perioadă preotul capelan al penitenciarului Pavel Antoce va oficia zilnic slujbe religioase, în capela din incinta penitenciarului, derulând activităţi de consiliere religioasă de grup şi individuală tuturor persoanelor private de libertate, oficiind totodată şi taina sfintei spovedanii. De asemenea, se vor derula programe de asistenţă religioasă şi pentru persoanele care aparţin riturilor adventist şi romano – catolic, cu sprijinul colaboratorilor din cadrul Serviciului Umanitar pentru Penitenciare şi al preoţilor din cadrul Bisericii Romano – Catolice.

Sfânta slujbă de Înviere va fi oficiată de către preotul capelan al penitenciarului în curtea interioară a unităţii, prilej cu care vor putea asista toate persoanele private de libertate, aceasta fiind transmisă şi prin intermediul televiziunii cu circuit închis.

Scopul desfăşurării acestor activităţi este acela de a susţine afectiv şi moral persoanele private de libertate în perioada premergătoare sărbătorilor pascale şi nu în ultimul rând, de cultivare a spiritului şi valorilor moral – creştine în rândul acestora şi de a facilita recuperarea psiho – comportamentală.

Asistarea moral-religioasă a persoanelor pe care unităţile penitenciare le au în custodie presupun activităţi care necesită eforturi susţinute din partea tuturor lucrătorilor de penitenciar. Poate mai mult decât în alte locuri, în astfel de instituţii, apropierea de Dumnezeu este mai puternică, iar nevoia de spiritualitate este mai acut resimţită. 

      Persoanele private de libertate vor beneficia de un meniu îmbunătăţit, iar în conformitate cu prevederile legale în vigoare în luna aprilie ele vor avea dreptul să primească din partea aparţinătorilor un pachet suplimentar cu alimente specifice acestor sărbători.           

          Sistemul penitenciar, prin intermediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi unităţile din teritoriu, îndeplineşte o misiune socială necesară, derivată din nevoia de a trăi într-o lume mai bună şi mai sigură. La îndeplinirea acestui deziderat contribuie şi suita de activităţi sus menţionate, în strânsă concordanţă cu spiritul creştin al celor care se căiesc din rândul persoanelor private de  libertate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: