Focuri de arma la frontiera cu Moldova pentru retinerea unor contrabandisti

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat doi cetateni romani care au incercat sa introduca ilegal in tara 24.024 pachete tigari de contrabanda. Pentru retinerea acestora, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga 6 focuri de arma in plan vertical.In baza cooperarii cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, alti trei cetateni moldoveni suspectati ca au participat la actiunea de contrabanda au fost retinuti pe teritoriul tarii vecine.

În seara de 03 aprilie a.c., in jurul orelor 23.50, pe timpul executarii unei misiuni specifice in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Stanca – jud. Botosani au observat, cu ajutorul sistemul de supraveghere ce functioneaza pe principiul termoviziunii, pe lacul de acumulare Stanca – Costesti, doua persoane care nu-si justificau prezenta in zona. Politistii de frontiera au procedat la efectuarea unei verifacari in zona, ocazie cu care au descoperit pe malul romanesc al raului Prut, 20 colete voluminoase invelite in saci de nylon. De asemenea au mai depistati in zona doi barbati care nu-si justificau prezenta, si care au incercat sa fuga, ingnorand somatiile verbale, fapt pentru care politistii au fost nevoiti sa traga 6 focuri de avertisment in plan vertical, respectand prevederile legale.In timpul cercetarilor efectuate, politistii au stabilit ca cei doi barbati sunt cetatenii romani Dumitru A. si Gheorghe D., in varsta de 26 respectiv 34 ani, ambii domiciliati in comuna Dobirceni, judetul Botosani. Totodata, s-a mai stabilit ca cele 20 de colete care contineau cantitatea de 24.024 pachete tigari, marcile Plugarul si Winston, cu timbru de acciza Republica Moldova, au fost introduse ilegal in Romania de doi cetateni moldoveni care au trecut raul Prut cu ajutorul unei ambarcatiuni observata cu ajutorul sistemului de supraveghere. Concomitent au fost anuntate autoritatile de granita ale statului vecin, care in urma activitatilor specifice desfasurate au informat ca au reusit retinerea, pe teritoriul R. Moldova, a trei persoane si a doua autovehicule despre care exista indicii ca au participat la savarsirea evenimentului de contrabanda.
Cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru stabilirea intregii activitati infrcationale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: