Ziua Internaţională a Comerţului Echitabil, ediția a patra

Asociaţia Mai Bine organizează cea de-a patra ediție a Zilei Internaţionale a Comerţului Echitabil pe data de 12 mai 2012, în parteneriat cu Institutul Francez din Iași şi Universitatea de Arte George Enescu.   

Conceptul fair trade (comerţ echitabil) desemnează o mișcare socială și economică ce apără drepturile producătorilor și dorește să echilibreze sumele ce le revin acestora din vânzarea produselor, în comparație cu profiturile realizate de distribuitori.

Asociația Mai Bine susține acest concept, dedicându-i două evenimente pe data de 12 mai 2012: o expoziţie pe tema comerţului echitabil şi o seară de film.

Vernisajul expoziţiei va avea loc la Institutul Francez din Iaşi, sâmbătă, începând cu ora 17.00. Vom participa la derularea unui proiect complex, câştigător al concursului organizat în perioada 4-25 aprilie 2012 de Asociaţia Mai Bine în parteneriat cu Institutul Francez din Iaşi şi Universitatea de Arte “George Enescu”.

Seara va continua cu proiecţia filmului “Solutions locales pour un desordre global”, de la ora 18.30. Filmul, regizat de către Coline Serreau, propune alternative sănătoase şi prietenoase cu mediul la modul de producţie industrial şi susținerea consumului echitabil, solidar, local și cu respect față de oameni și față de natură.

La inițiativa The World Fair Trade Organization, în fiecare an, în a doua sâmbătă din luna mai, se sărbătorește Ziua Internațională Fair Trade. Asociaţia Mai Bine aduce în atenţia publicului acest concept prin evenimente diverse – seri de film documentar, târguri de meşteşugari, workshop-uri de cultură civică contemporană, concerte, seri culinare ş.a. Obiectivul general al acestui eveniment este punerea în discuție a unei probleme de importanță majoră în societatea globală contemporană, care implică atât producătorii cât şi distribuitorii produselor, dar mai ales consumatorii: mişcarea fair trade.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: