Butelie de aragaz plină cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit ieri, ascunse în bagajele unor cetăţeni, dar şi într-o butelie de gaz, mai multe pachete de ţigări, care urmau a fi comercializate pe piaţa din judeţul Botoşani. Valoarea totală a ţigaretelor descoperite este de 2100 lei.

 

1. În data de 17 mai a.c, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe comunicaţie, echipajul format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi a oprit în trafic trei autoturisme înmatriculate în România, conduse de cetăţeni români. În bagajele celor trei conducători auto au fost descoperite 2400 ţigarete, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 1100 lei, pentru care cei trei cetăţeni nu deţineau documente de provenienţă. Aceştia au declarat poliţiştilor de frontieră că ţigările urmau a fi comercializate pe raza judeţului Botoşani.

            2. În aceeaşi zi, la PTF Rădăuţi Prut, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat cetăţeanul român Renato G., de 43 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România.

          În urma analizei de risc comune efectuate de poliţiştii de frontieră şi autoritatea vamală, la controlul echipei mixte, au fost descoperite ascunse într-o butelie de gaz din portbagajul autoturismului 1800 ţigarete de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de aproximativ 1000 lei.

Conform reglementărilor legale în vigoare, întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de lucrătorii vamali, cetăţeanul Renato G. a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, iar autoturismul a fost reţinut până la plata amenzii.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: