Mită de 500 euro refuzată de un poliţist de frontieră

In urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din cadrul P.T.F. Albiţa, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui au intocmit unui cetăţean roman dosar de cercetare penală pentru că a oferit 500 euro unui poliţist de frontieră pentru a nu-şi indeplini atribuţiile conferite de lege.

In fapt, la data de 16 mai a.c., in jurul orei 14.00, in P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul roman G.C., in varstă de 30 de ani, conducand un autoturism marca Skoda. Acesta a prezentat la controlul de frontieră documentul care atesta dovada inspecţiei tehnice a autoturismului şi asigurarea auto, eliberată de o firmă de asigurări din Marea Britanie. Avand suspiciuni in privinţa actelor prezentate, poliţiştii de frontieră vasluieni au procedat la verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentele in cauză sunt false, in aceste condiţii autoturismul neavand drept de circulaţie pe drumurile publice.

In momentul in care i s-au adus la cunoştinţă aspectele constatate, G.C a incercat să-l convingă pe unul dintre poliţiştii de frontieră să nu-i intocmească dosar penal pentru infracţiunile săvarşite, oferindu-i 500 euro, drept mită.

 Poliţistul de frontieră a raportat evenimentul şefilor ierarhici, iar conducerea I.T.P.F. Iaşi a sesizat D.G.A. – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui.

Ofiţerii Biroului Judeţean Anticorupţie Vaslui, impreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe langă Tribunalul Vaslui, s-au deplasat la faţa locului şi au procedat la prinderea in flagrant a făptuitorului.

In prezent, cel in cauză este cercetat in stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 255 C. Pen. in referire la art. 7, alin. 2 din Legea nr. 78/2000. Poliţiştii de frontieră vasluieni i-au intocmit dosar penal pentru săvarşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice din Romania fără drept de circulaţie (fapte prevăzute şi pedepsite de art. 255, 291 din C. Pen şi art.85 alin. 4 din O.U.G. 195/2002), urmand a fi prezentat la Parchetul de pe langă Judecătoria Huşi cu propunerile legale.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: