Contrabandişti reţinuţi cu focuri de armă la frontiera cu Moldova

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru prinderea a trei bărbaţi, care încercau să introducă în România 144.000 de ţigarete de contrabandă.

 

În dimineaţa de 22 mai a.c., în jurul orelor 01.00, pe timpul executării unei misiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au observat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii Româneşti, trei persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă şi care transportau în spate patru colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale pentru a-i opri pe cei trei, moment în care bărbaţii au încercat să fugă, ignorând somaţiile verbale, fapt pentru care poliţiştii au fost nevoiţi să tragă patru focuri de avertisment în plan vertical.

Au fost reţinuţi trei bărbaţi, identificaţi ca G.G. şi S.G., ambii de 23 de ani şi R.D., în vârstă de 21 de ani, toţi domiciliaţi în Ştefăneşti.

Totodată, s-a stabilit că cele patru colete, ce conţineau 144.000 ţigări marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de aproximativ 65.300 lei, au fost introduse ilegal în România, peste râul Prut.„Pe numele celor trei bărbaţi a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a declarat inspector de politie Minodora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: