Aproximativ 22.000 pachete cu ţigări de contrabandă disimulate intr-o autoutilitară

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit ieri, ascunse intr-o autoutilitară, aproximativ 22.000 pachete cu ţigări de contrabandă, care urmau să fie comercializate ilegal in Bucureşti.

Sambătă dimineaţă, in jurul orelor 05.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Botoşani, aflat in misiune de prevenire şi combatere a traficului ilicit cu ţigări in zona de competenta, a observat un autoturism marca Hyunday Getz şi o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, inmatriculate in Bucureşti, care se deplasau pe comunicaţia Truşeşti – Botoşani.

Poliţiştii de frontieră au oprit pentru verificări primul autoturism, moment in care, şoferul autoutilitarei a intors şi a incercat să scape de control. Poliţiştii de frontieră au plecat in urmărirea autovehiculului, şoferul acestuia abandonand maşina la marginea unei păduri. La scurt timp, bărbatul a fost depistat şi reţinut, iar in autoutilitară s-au descoperit mai multe colete cu ţigări, disimulate intr-un compartiment special amenajat in partea din faţă a vehiculului, astfel incat la prima vedere autoutilitara părea a fi goală.

Cele două autoturisme, impreună cu ocupanţii acestora, au fost conduse la sediul S.T.P.F. Botoşani, unde in urma cercetărilor, s-a constatat că primul autoturism oprit in trafic avea rolul de a asigura traseul, in scopul evitării unui control al autorităţilor, iar cel de-al doilea era incărcat cu 21.830 pachete de ţigări, marca Doina, cu timbru de acciză R. Moldova, in valoare totală de 203.000 lei.

In autoturismul care asigura traseul se aflau trei bărbaţi, cetăţeni romani, cu varste intre 23 şi 46 de ani, iar la volanul autoutilitarei se afla Daniel G., cetăţean roman, de 28 de ani, care a declarat poliţiştilor de frontieră că intreaga cantitate de ţigări urma să fie comercializată in pieţele din capitală.

Pe numele celor patru bărbaţi, toţi cu domiciliul in Bucureşti, a fost intocmit dosar penal pentru săvarşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă, intreaga cantitate de ţigări, precum şi autoutilitara, in valoare de aproximativ 18.000 lei, fiind indisponibilizate pentru continuarea cercetărilor. Şoferul autoutilitarei, Daniel G., a fost reţinut pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langă Judecătoria Botoşani cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: