Dumitru Oprea: “Viitorii premieri ar trebui să fie testați la economie”

Senatorul PDL Dumitru Oprea își declară surprinderea în legătură cu afirmațiile făcute de premierul Victor Ponta la congresul socialiștilor europeni. Mai ales cele privind necesitatea abandonării austerității în Europa și luarea drept exemplu guvernarea USL.

Într-o declarație depusă la Senat, Dumitru Oprea a subliniat că o astfel de atitudine sfidează realitățile economice ale continentului și este expresia unei lipse de credibilitate economică.

Parlamentarul ieșean a arătat că renunțarea la austeritate este posibilă doar în țările în care măsurile dure au fost luate deja. Premierul Ponta poate pretinde că nu mai sunt necesare restructurări în România doar pentru că tot greul a fost asumat de guvernele PDL. Efectul dramatic al lipsei măsurilor de redresare economică se vede astăzi în Grecia și Spania, țări pe care Victor Ponta le îndeamnă să renunțe la austeritate.

Dumitru Oprea a criticat și noua serie de atacuri a premierului român față de cancelarul Merkel și președintele Comisiei Europene, domnul Barroso, exact acele persoane care sunt nevoite să administreze politic efectele populismului socialist din Europa. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât Victor Ponta, transformat într-un erou de carton al continentului, are pretenția ca executivul USL să fie luat drept model economic, după ce guvernarea sa a devenit celebră pentru tăierea investițiilor în dezvoltare.

În finalul intervenției sale, parlamentarul ieșean a declarat că propagarea unor asemenea absurdități la nivel înalt este semnul unor grave carențe în știința guvernării. În consecință, a recomandat ca, în cadrul partidelor, atunci când se desemnează viitorii prim miniștri, aceștia să fie evaluați de o comisie economică internă. Astfel, s-ar putea evita situația ca țara să fie condusă de diletanți.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: