Comisarul European Dacian Cioloş, la USAMV Iaşi

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”din Iaşi îl va avea ca invitat pe Dacian CIOLOȘ, Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Comsiarul European va conferenţia în cadrul unui eveniment organizat de USAMV Iaşi luni, 8 octombrie 2012, ora 10.30, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”. Tema principală a conferinţei este „Viitorul cercetării şi inovării în agricultura europeană după 2014”, iar la masa rotundă a discuţiilor au mai fost invitaţi şi repezentanţii autorităţilor locale, Primarul Gheorghe Nichita, Preşedintele Consiliului Judeţean Cristian Adomniţei şi Prefectul Romeo Olteanu. De asemenea, la manifestarea de la începutul săptămânii viitoare vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei pentru Agricultură şi ai Camerei Agricole Judeţene Iaşi, studenţi, masteranzi, doctoranzi şi profesori ai USAMV Iaşi.

Uniunea Europeană va dubla bugetul alocat cercetării şi inovării în domeniul agricol, astfel încât, din 2014 acest buget va creşte de la suma de 1,9 miliarde de euro la 4,02 miliarde de euro.

USAMV Iaşi pune un accent deosebit pe cercetare, cel mai mare proiect, „Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu”, va avea, la finalizare, un fitroton unic în regiunea de Nord-Est şi cel mai modern din România. Universitatea îşi propune să continue să se afirme, contribuind, printr-o instruire de înalt nivel, la dezvoltarea şi modernizarea agriculturii româneşti

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: