Peste 26.000 de ţigarete in valoare de 6.056 lei descoperite de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier impreună cu inspectorii vamali au descoperit 26.620 de ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova, pe care doi cetăţeni romani intenţionau să le introducă ilegal in ţara noastră, folosind acelaşi mod de operare, ascunderea in locaşuri special amenajate in portbagaj, in praguri şi aripile din faţă, in două autoturisme marca BMW pe care aceştia le conduceau.

In data de 10 decembrie a.c., in jurul orei 23.30 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in ţară, cetăţeanul roman Z. I., in varstă de 21 ani conducand autoturismul marca BMW.

Avand la bază valorificarea unei informaţii aflate in lucru, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

In urma controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit ascunse şi nedeclarate, in locaşuri special amenajate ale autoturismului in portbagaj, in praguri şi aripile din faţă, 14.600 de ţigarete de diferite mărci cu timbru de acciza R. Moldova.

Inspectorii vamali au luat măsura reţinerii in vederea confiscării ţigaretelor in valoare de 3.299 de lei şi a autoturismului, in valoare de 13.557 lei şi au sancţionat contravenţional persoana cu suma de 5.000 lei.

Trei ore mai tarziu, in acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul roman, T. C., in varstă de 27 ani, conducand un autoturism marca BMW, inmatriculat in Bulgaria.

Pentru valorificarea unei informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

Cu ocazia controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit ascunsă şi nedeclarată ca şi in primul caz, in locaşuri special amenajate ale autoturismului in portbagaj, in praguri şi aripile din faţă, 12.020 de ţigarete de diferite mărci cu timbru de acciza R. Moldova.

Autoritatea vamală a luat măsura reţinerii in vederea confiscării ţigaretelor in valoare de 2.757 lei şi a autoturismului in valoare de 15.817 şi a sancţionat persoana in cauză cu amendă contravenţională in valoare de 5.000 lei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: