Trei cetăţeni de diferite naţionalităţi sancţionaţi pentru trafic de ţigări de provenienţă R. Moldova

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a depistat trei bărbaţi, de cetăţenie română, bulgară şi R. Moldova care au încercat să introducă  în ţară, prin P.T.F. Albiţa, ţigarete de provenienţă R. Moldova, ascunse în diferite părţi componente ale autovehiculelor pe care le conduceau, precum şi în bagajele proprii.

În ziua de 11 decembrie a.c., în jurul orei 19.00, în P.T.F. Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra în ţară cu un autocamion, cetăţeanul român Chiprian R., în vârstă de 41 de ani.În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autocamionului, ocazie cu care, în podeaua semiremorcii şi în zona cârligului de remorcare de capul tractor, au fost descoperite 11.580 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova,  în valoare totală de 2.634 lei.”Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Chiprian R. dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale”, a precizat inspector principal de poltie, Denis Miahela Lazar, purtator de cuvant al I.T.P.F. Iaşi

Întreaga cantitate de ţigări a fost indisponibilizată în vederea confiscării de către autoritatea vamală.

Tot în cursul zilei de ieri, alte două tentative de introducere în ţară de ţigări de provenienţă R. Moldova au fost descoperite la frontieră de echipa comună de control.Prima tentativă a fost depistată în jurul orei 10.00, când cetăţeanul din R. Moldova, Alexandr B., în vârstă de 28 de ani, a încercat să introducă în ţară 1.800 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova ascunse sub bancheta din faţă şi în filtrul de aer ale microbuzului pe care îl conducea.A doua tentativă a fost depistată în jurul orei 18.30, când cetăţeanul bulgar Nedelchev D., în vârstă de 49 de ani, a încercat să introducă în ţară 1.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova ascunse în bagajele personale.

Ambii cetăţeni au fost sancţionaţi de către autoritatea vamală cu câte o amendă contravenţională în cuantum de 5.000 de lei, indisponibilizarea autovehiculelor pe care aceştia le conduceau până la plata amenzii şi confiscarea întregii cantităţi de ţigări, în valoare totală de 630 lei.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura anulării vizei cetăţeanului din R. Moldova.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: