USAMV Iaşi acordă titlul de Doctor Honoris Causa unui reputat profesor german

Mâine, 14 decembrie 2012, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” va găzdui festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa personalităţii Prof. Dr. Rainer HORN de la Institutul pentru Nutriția Plantelor și Știința Solului din cadrul Universităţii Christian Albrechts din Kiel, Germania. Manifestarea este programată pentru ora 10.00 şi va avea loc în Aula Magna “Haralamb Vasiliu” a USAMV Iaşi. “Până în prezent, prof. dr. Rainer Horn, a primit 46 de granturi, pe câte 3 ani,  de la Fundația Germană pentru cercetare, 15 granturi pe 3 ani de la Ministerul German pentru Știință și Tehnologie, 15 proiecte de la Ministerul agriculturii precum și la proiecte internaționale din problematica știintelor solului, cu o valoari de peste 3,5 milioane € fiecare”, conform Laudatio întocmit pentru decernarea titlului de Doctor Honoris Causa.

Prof. dr. Rainer Horn, s-a născut pe 7 mai 1950, în Germania. În 1973 a absolvit Universitatea din Hanovra, în domeniul ştiinţelor agricole / horticultură. În 1976, în cadrul aceleiași universități a primit titlul de Doctor în agronomie, specializarea știința solului, sub îndrumarea Prof. Dr. Dr.h.c. Karl  Heinrich Hartge, iar în anul 1981 a susținut la Universitatea Tehnică din Berlin, sub conducerea Prof. Dr. Dr.h.c. Hans Peter Blume, teza de abilitare. Din 1982, la 32 de ani, până în 1987 a ocupat poziția de profesor în domeniul Științei solului la Universitatea din Bayreuth, landul Bayern, iar în anul 1988 a ocupat poziția de profesor în domeniul „Soil Science and Soil Protection”, Catedra C3, la  Universitatea Christian Albrechts din Kiel. A onorat aceasta poziție timp de 10 ani, iar din octombrie 1998 ocupă poziția de profesor de Știința solului, Catedra 4, în cadrul Institutului pentru Nutriția Plantelor  și Știința Solului din Universitatea Christian Albrechts din Kiel.

Prof. Rainer Horn a elaborat peste 300 de articole științifice în reviste internaționale cu referenți, a publicat 18 cărţi şi monografii, 102 capitole în cărți cu referenți, având un factor de impact cumulat de 106,248, fiind o personalitate bine cunoscută în domeniul său, cu numeroase participări la manifestări științifice internaționale, unde a susţinut peste 200 de prezentări orale și poster, din care peste 100 au fost publicate. În prezent este decan al Facultatea de Agricultură și Știința nutriției, din cadrul Universității din Kiel, este președinte al celei mai importante societăți științifice din lume din domeniul științei solului, International Union of Soil Sciences (IUSS), pentru următorii șase ani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: