Premii de 5000 de euro pentru studenții care vor să inoveze industria

Studenții, masteranzii și doctoranzii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) se pot înscrie la Concursul Inovării organizat de Oficiul European de Brevete (OEB), intitulat „De la o simplă idee, la succes” și cîștiga premii de 5000 de euro. Cei interesați trebuie să propună un studiu care să contureze un proiect de cercetare, de interes pentru sectorul de cercetare-dezvoltare și să trimită lucrarea pentru selecția națională la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pînă pe 24 februarie 2013.
Propunerea trebuie să conțină în mod obligatoriu: (1) o descriere a unei probleme tehnice cu care se confruntă industria într-unul din următoarele cinci domenii: producţie alimentară durabilă; producţia şi stocarea ecologică de energie; gestionarea deşeurilor; reciclarea şi mineritul urban; sisteme inteligente de transport şi de gestionare a traficului; tehnologie pentru locuinţe inteligente; (2) o prezentare a stadiului problemei care să conducă la rezolvarea problemei tehnice identificate; (3) o analiză generală a potenţialului de piaţă al dezvoltărilor legate de problema tehnică.
Propunerile studenților vor fi analizate de către un juriu format din specialişti în domeniile propuse, din cadrul OSIM, urmînd ca un singur concurent sau o sigură echipă de concurenţi din fiecare domeniu să fie selectat/ selectată pentru a participa la faza internațională a competiției.Concurenţii selectaţi în urma concursului național vor fi înregistraţi pentru a participa la un program dedicat de învăţare la distanţă, prin intermediul căruia vor primi îndrumare pentru a dezvolta ideea iniţială şi pentru a realiza proiectul final cu care vor participa la concursul european. De asemenea, aceștia vor primi începând din octombrie 2013 un abonament de un an la instrumentele de cercetare profesionale PISE / GPI utilizate în prezent de către OEB.
Înscrierea concurenţilor selectaţi de către OSIM la faza internațională se va face între 3 și 14 martie 2013. Un juriu internațional va face o nouă selecție, cîștigătorii ultimei etape urmînd să fie invitaţi să participe la o ceremonie de premiere la München. Aceasta va avea loc pe data de 17 octombrie 2013, iar OEB va suporta cheltuielile de călătorie şi costurile de cazare ale participanților. Cîştigătorului la fiecare dintre cele cinci categorii îi va fi acordat un premiu în valoare de 5 000 euro.
Concursul se organizează cu ocazia aniversării a 40 de ani de la semnarea Convenţiei Brevetului European, cu scopul de a oferi studenţilor din statele membre ale Uniunii Europene oportunitatea de a explora diversitatea documentaţiei referitoare la brevete, precum şi pentru a sugera noi domenii de inovare, în special în domeniul tehnologiilor ecologice şi sectoarelor de dezvoltare durabilă.
Cei interesați pot afla mai multe detalii privind regulamentul de concurs și înscrierea în selecția națională accesînd http://www.osim.ro/instruire/concurs_oeb.php.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: