„Ziua Europeană a Numărului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112” – prilej de întâlnire cu cetăţenii ieşeni

Data de 11 februarie marchează Ziua Europeană a Numărului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 şi aniversarea a 22 de ani de la decizia de înfiinţare a acestuia. În România, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional la nivelul întregii ţării din anul 2005.

Numărul unic 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil, numai pentru urgenţe medicale sau situaţii când sunt puse în pericol viaţa, siguranţa, bunurile cetăţenilor şi mediul. Preluarea apelului o face Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) care, în funcţie de specificul acestuia, îl redirecţionează către serviciile specializate de intervenţie: poliţie, ambulanţă, pompieri sau jandarmi.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi organizează luni, 11 februarie, următoarele activităţi de informare preventivă:

1. Ziua Porţilor Deschise, la sediul Inspectoratului şi la subunităţile din Paşcani şi Tîrgu Frumos, între orele 900-1600. Vizitatorii vor primi informaţii cu privire la utilitatea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, precum şi situaţiile cînd poate fi apelat. De asemenea, vor asista la prezentarea autospecialelor de intervenţie din dotarea inspectoratului şi la demonstraţii de acordare a primului ajutor medical efectuate de către paramedicii SMURD.

2. Pentru informarea copiilor cu privire la semnificaţia zilei de 11 februarie şi importanţa utilizării corecte a numărului 112, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi vor desfăşura activităţi educative în două unităţi de învăţământ din municipiul Iaşi, Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 16.”Suntem convinşi că cetăţenii judeţului Iaşi apreciază utilitatea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 şi îi invităm să participe la activităţile organizate  de instituţia noastră cu prilejul sărbătoririi Zilei Europene 112″, a precizat cpt. Bolohan Silvia – purtător de cuvânt ISU Iaşi

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: