Afgan şi moldovean opriţi din drumul ilegal peste Prut

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au întocmit dosar penal pe numele a doi cetăţeni, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat dintre Moldova şi România, peste podul de gheață format pe râul Prut, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Uniunii Europene.

 

În data de 07 februarie 2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, aflaţi în executarea unei misiuni specifice, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe direcţia localităţii de frontieră Slobozia, trei persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă şi se deplasau dinspre malul râului Prut spre interiorul ţării.

În scurt timp, o patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Rădăuţi Prut a depistat şi reţinut, pe malul drept al râului Prut, doi bărbaţi, al treilea reuşind să se întoarcă în R. Moldova, peste podul de gheaţă de pe râul Prut.

În urma verificărilor specifice efectuate în cooperare cu autorităţile statului vecin, s-a stabilit că cei doi bărbaţi sunt A. C., de 33 de ani, cetăţean moldovean şi A. R., de 29 de ani, cetăţean afgan.

În timpul cercetărilor, bărbaţii au declarat că au plecat din Moldova cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Uniunii Europene pentru a găsi un loc de muncă, iar imediat după ce au trecut frontiera de stat dintre Moldova şi România, au fost depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii de frontieră.

Pe numele celor doi bărbaţi, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: