Dumitru Oprea: “Guvernul nu are voie să scoată Iașul de pe harta țării”

Senatorul PDL Dumitru Oprea consideră că abandonarea construirii autostrăzii Iași-Târgu Mureș de către guvernul Ponta ar condamna Iașul și întreaga Moldovă la subdezvoltare.

Într-o declarație politică, susținută în Senatul României, marți, 19 februarie, Dumitru Oprea s-a referit la recentele afirmații ale ministrului pentru infrastructură, Dan Șova, potrivit cărora nu este un susținător al proiectului autostrăzii pe care USL s-a angajat în campania electorală să-l dezvolte.

Parlamentarul ieșean consideră acest lucru ca pe o nouă lovitură dată județului de către guvern, după ce premierul Ponta a refuzat sprijinul și pentru modernizarea aeroportului. Ieșirea ministrului Șova dovedește o crasă ignoranță privind nevoile stringente de dezvoltare a infrastructurii în regiune, precum și o lipsă de respect față de un județ căruia USL i-a promis totul și nu îi oferă nimic.

Totodată, senatorul Oprea i-a solicitat domnului Șova, să prezinte câte studii de prefezabilitate şi de fezabilitate au fost realizate pentru proiectul autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, care este valoarea lor, precum și modul în care vede dezvoltarea regiunii Nord-Est în lipsa unei infrastructuri adecvate.

În finalul intervenției sale, senatorul PDL a făcut un apel către guvernul Ponta să-și reconsidere urgent atitudinea față de Iași și să elimine criteriul simpatiei sau antipatiei miniștrilor în evaluarea marilor obiective de infrastructură. Senatorul PDL a spus că dacă reprezentanții puterii tot nu sunt în stare să facă tot ceea ce au promis, măcar să găsească soluții pentru demararea proiectelor urgente ale Iașului, cum sunt autostrada și aeroportul. Altfel, vor scoate pur și simplu această zonă de pe harta României civilizate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: