Seminar european „Sport as a path to active citizenship”

Motto: “Sportul este o modalitate de acțiune sănătoasă accesibilă tuturor pentru implicarea în viața comunității”.(Morel Bolea)

EuroDEMOS este o asociație neguvernamentală de apărare a drepturilor omului, școală civică de implicare voluntară, formare și afirmare la nivel internațional a tinerilor lideri de opinie, prin intermediul programelor aplicative de interes european având 23 de ani de activitate civică constantă. În ultimii 8 ani de activitate la nivel internațional Asociația EuroDEMOS s-a specializat pe politicile europene de formare a liderilor de opinie.
Asociația EuroDEMOS desfășoară proiectul european “Sport as a path to active citizenship” (Sportul o cale spre cetățenie activă). Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acțiune. Proiectul face parte din programul EuroDEMOS Lideri pentru Europa și se desfășoară având suportul Rețelei Europene de Promovare a Implicării Tinerilor în Procesul Decizional “Coaliția Tinerilor Implicați”.
Activitatea centrală a proiectului, seminarul european Sport as a path to active citizenship se va desfășura în perioada 5 – 16 Martie 2013 în Iași, România. Proiectul va implica organizații de impact la nivel european ce vor fi reprezentate la Iași de lideri și lucrători de tineret din 8 state din Europa: Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Slovacia, Spania, Turcia, România.
Proiectul este de interes comunitar deoarece promovează coeziunea socială în Uniunea Europeană, solidaritatea între organizații din diferite ţări europene, importanța utilizării documentelor și politicilor europene și contribuie la dezvoltarea organizaţiilor active în domeniul tineretului.

Proiectul abordează tematici majore de interes european precum voluntariatul, educația non-formală, cetățenia activă și rolul social al activităţilor sportive.

Seminarul european reprezintă un cadru internațional de dialog și schimb de bune practici în domeniul promovării cetățeniei active și a identității europene folosind atractivitatea activităților sportive. Activitățile seminarului vor fi implementate prin metode non formale precum simulări, dezbateri, concursuri, teatru forum, workshop-uri.
Seminarul cuprinde și desfășurarea unui concurs de orientare turistică în Iași în cadrul căruia participanții europeni vor avea oportunitatea de a descoperi și cunoaște comunitatea ieșeană.

Activitățile proiectului vor contribui la promovarea importanței acțiunilor sportive și a rolului sportului în dezvoltarea competențelor tinerilor, pentru incluziunea socială, integrarea și șansele egale, pentru un stil de viață sănătos ca factor esențial pentru sănătatea publică. Proiectul subliniază importanța sportului ca modalitate de acțiune accesibilă tuturor de implicare în viața comunității.

Proiectul este coordonat și implementat de către specialiști multi calificați precum traineri, evaluatori de competențe profesionale, manageri de proiect, inspectori resurse umane, maeștri de ceremonii, organizatori de spectacole, animatori socio-educativi, auditori în domeniul calității specializați în proiecte europene.

La sfârșitul seminarului participanții internaționali vor primi certificate Youthpass generate de Comisia Europeană prin care le vor fi recunoscute la nivel european competențele dobândite prin participarea la proiectul european „Sport as a path to active citizenship”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: