Ţigări de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră brăileni au descoperit peste 5.000 de ţigarete de contrabandă asupra unor persoane, care le colectau în vederea obţinerii unui profit prin revânzarea acestora.

Şi echipa comună de control de la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier a descoperit ascunse şi nedeclarate în bordul unui autoturism Mercedes, 1.920 ţigarete cu timbru de provenienţă R. Moldova.

 

v                În data de 07 martie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de ţigări, pe Bulevardul Dorobanţilor din municipiul Brăila, au depistat două persoane de cetăţenie română, suspecte a desfăşura activităţi de colectare sau revânzare a ţigaretelor de proveninţă R. Moldova.

Colegii noştri i-au reţinut pentru verificări, asupra acestora fiind găsite 5.400 de ţigarete de diferite mărci de proveninţă R. Moldova. Pentru a stabili identitatea exactă a acestora şi cum au ajuns în posesia ţigaretelor, persoanele respective au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila.

 Persoanele au declarat că au colectat ţigaretele de la diferite persoane urmând a le revinde şi astfel a obţine un profit din acestea.

            Ţigările în valoare totală de 1.175 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, poliţiştii de frontieră brăileni întocmind pe numele persoanelor respective lucrare penală, aceastea fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

           

v                Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit ascunse şi nedeclarate în bordul unui autoturism marca Mercedes, condus de către un bărbat cu dublă cetăţenie română şi moldovenească, 1.920 de ţigarete de provenienţă R. Moldova.

            Ţigările în valoare de 419 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 de lei.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: