Proiectul de burse de cercetare postdoctorală CommScie, la final

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași finalizează, la 31 martie a.c., implementarea proiectului „Reţea transnaţională de management integrat al cercetării postdoctorale în domeniul Comunicarea ştiinţei. Construcţie instituţională (şcoala postdoctorală) şi program de burse (CommScie)” – POSDRU/89/1.5/S/63663, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Derulat în parteneriat cu Universitatea ,,Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea ,,Petru Maior” din Târgu-Mureş, Institutul de Filologie Română ,,A. Philippide” din Iaşi și Università degli Studi di Genova din Italia, acest proiect a sprijinit 135 de tineri cercetători să desfăşoare activități de cercetare, să urmeze module de pregătire transdisciplinară specifice și să efectueze stagii de mobilitate la institute și laboratoare prestigioase din Uniunea Europeană.

Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a 36 de luni și a beneficiat de un buget total de 14.864.102,20 lei, din care 14.552.479,06 lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Cei 135 de cercetători selectați au publicat peste 200 de lucrări în  reviste cotate pe plan internațional sau indexate CNCS, 20 de volume de autor sau colective și au prezentat peste 350 de lucrări științifice în cadrul unor conferințe internaționale și naționale de prestigiu. De asemenea, în conformitate cu demersul transdisiplinar de comunicare a științei asumat de proiect, au fost derulate peste 50 de acțiuni de popularizare pentru nespecialiști. De asemenea, pentru a contribui la sustenabilitatea școlii de studii postdoctorale ce s-a constituit prin intermediul proiectului, au fost depuse peste 40 de aplicații în cadrul unor competiții de granturi și proiecte.        

Informaţii detaliate despre proiectul POSDRU/89/1.5/S/63663 sunt disponibile pe  site-ul www.postdoc.commscie.uaic.ro.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: